Žlahtič d.o.o.

O NAS

Smo tradicionalno družinsko mizarstvo, ustanovljeno leta 1920 v Novi vasi pri Ptuju. Ustanovil ga je stari oče Jožef Žlahtič, ki se je že takrat posvečal stavbnemu pohištvu. Izdeloval je tudi opremo za gostilne in cerkve. Ptujčanom zelo poznana je oprema minoritske knjižnice in kapele na Zavrču.

Na sedanjo lokacijo (Zagrebška cesta na Ptuju) se je mizarstvo preselilo leta 1938. Na tej lokaciji posluje še danes. Stanko Žlahtič – oče sedanjega lastnika Mirana Žlahtiča – je nadaljeval z mizarstvom od leta 1967, s poudarkom na stavbenem pohištvu.

Sedanji lastnik – Podjetje Žlahtič d.o.o. – je poslovne prostore še povečalo in jih povsem prenovilo, predvsem v tehnološkem smislu. Zagotovimo lahko, da je delavnica ob Zagrebški cesti na Ptuju danes usposobljena za izvedbo najzahtevnejših del, tako v smislu notranje opreme kot tudi stavbnega pohištva. Strokovno visoko usposobljeni mizarji, katerih zaposlujemo 70, zagotavljajo izvedbo še tako zahtevnega projekta, kar je razvidno iz referenc. Mizarstvo Žlahtič se je zadnja leta dodatno specializiralo tudi za obnovo stavbnega pohištva (okna in vrata) na objektih, ki so pod spomeniškim varstvom. Prav tako smo pridobili certifikat za požarna vrata – lesena enokrilna in dvokrilna.
Da je podjetje Žlahtič družinsko podjetje, dokazujejo tudi žene direktorjev Mizarstva Žlahtič, saj so vse po svojih najboljših močeh pomagale pri obratovanju mizarstva. Dokaz, da se bo družinska tradicija nadaljevala, je tudi hči sedanjih lastnikov, saj je zaključila univerzitetni študij lesarstva v Ljubljani.

POVPRAŠEVANJE

Vas zanima sodelovanje z nami?
Pošljite nam povpraševanje